Никола Филчев убеден: Решението за свободата на Полфрийман е необосновано

Цацаров работи успешно през мандата си, смята бившият главен прокурор
29 сеп 2019 12:35, Красимир Ангелов
57
Никола Филчев убеден: Решението за свободата на Полфрийман е необосновано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия главен прокурор на България Никола Филчев решението за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман е необосновано и е взето от незаконен състав.

Още по темата
"Хората негодуват по две причини. Това решение е поставено от незаконен състав, който е предубеден, заинтересован от изхода на делото. И второ - защото по своето съдържание решението противоречи на закона", посочи бившият обвинител №1 в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Филчев посочи, че съдия Калин Калпакчиев е бил отличен като "Човек на годината" от Български хелзински комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в същата категорията.

Бившият главен прокурор изрази мнение, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е "необоснован".

"Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона", допълни Филчев.

Той даде положителна оценка за работата и мандата на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров. "Смятам, че той работи успешно през този мандат. Отличен юрист. С познаване на законодателството. Отстояваше интересите на закона. Ще остави едно име на отговорен човек в историята на прокуратурата."

Филчев добави също така, че срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор се води "клеветническата кампания".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филчев го избра унищожителя - Костов .
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой беше тоя Филчев?
51
2
 
15
 
! Отговори
ти ли, бе преди 4 години
Филчев е човек , който е отговорен за....... знаете какво......Но тъй като ще е много болезнен фактор главен прокурор на държава в ЕС да бъде съден...затова всичко се потулва ...знаете какво..... Филчев е един неизлечим срам за БГ правосъдието и за България.... Нещастната жена..знаете коя...дано да намери покой..а нейните убийци...всяко нощ да се събуждат в студена пот....но не смятам, че има морален проблем.......знаете за кой индивид пиша....
50
4
 
14
 
! Отговори
334 преди 4 години
Филчев е един мишок, който се ръководи единствено от своя Янко/дано да го помните/. Не е в компетенциите му да съди съдията. Българското мракобесие използва този случай, за да се обедини и да дискредитира остатъците от някакво правосъдие у нас.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48За "тоз болен човек" мръsникът Костов разпространяваше небивалици! Аз видях един достоен и смел човек, много знаещ за случилото и случващото се, смело изказващ мнението си! Жалко, че сега ще ни набутат единствения кандидат, който иска да ни уплаши. Някога неговият съименник Никола Гешев лично е предупреждавал баща ми, в интерес на истината - възпитано и категорично, но не е успял, та този ли ще ме уплаши!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютна пародия на съд, съдебна власт, законодателство и държава. Крадеца и убиеца вика... хванете го. То се вижда и какво скроиха тия ***. и. ци. повече от 2 милиона са навън. Ай халал да ви е, господа управляващи, Аз, моите деца и много наши познати отдавна, отдавна, сме далече от тоя ЦИРК.
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаврят се с Полфрийман, за да може той да осъди България в Страсбург и да може ченгето на дс да си прибере кръвнината!
46
0
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Ако имате проблеми със съда или прокуратурата елате и си платете и ще оправим проблемите .
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние пък не уважаваме мнението на тоз болен човек с проблеми в главата.Цацаров е *** и е сложен от началниците на Винету.Въобще нашата съдебна система е разпробита отвсякъде. Всеки се купува срещу подходящите суми през съответните хора.Пародия пълна. Закона е само за бедните и неудобните .
44
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче се съмнявам "домашното лечение" да му помогне..
43
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
значи са верни слуховете,че са изписали филчевия..
42
0
 
31
 
! Отговори
филчев марш в затвор преди 4 години
Докато Филчев беше прокурор нито един мафиот не беше осъден, той се грижеше лично за това с неграмотно написаните обвинителни актове.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мултигруповия глав прок. На стадиона!
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убиееееец! Ти ли ще ми даваш акъл бе ***!
39
2
 
22
 
! Отговори
ФИЛЧЕВ В ЗАТВОРА! преди 4 години
СЛУЧАЯТ ПОЛФРИЙМАН Е ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ПРЕСТЪПНОТО НАЗНАЧАВАНЕ НА ГЕШЕВ ЗА ГОСПОДАР ПРОКУРОР И ЗАЩИТНИК НА МАФИЯТА И УНИЩОЖИТЕЛ НА ВСЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИК - РАЗБИРАЙ СВОБОДНО МИСЛЕЩ ЧОВЕК! НАРОДЕ НЕ КОМЕНТИРАЙ ПОЛФРИЙМАН - ГУБИШ СИ ВРЕМЕТО! АКО СИ ТОЛКОВА МЪЖЕСТВЕН И СЪСТРАДАТЕЛАН КЪМ ЖЕРТВИТЕ ТО СТАНИ И ПРЕГРАДИ ПЪТЯ НА ГЕШЕВ КЪМ ВЛАСТТА! УТРЕ ЩЕ Е ВЕЧЕ КЪСНО!
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте кои защитават бандата надрусани скинарчета, раздаващи "правосъдие" в центъра на София. Най-големите отпадъци , начело с лудия килър ФИЛ.....
37
1
 
16
 
! Отговори
Питанката преди 4 години
Пускането на Фрийман се използва в момента с политическа цел, да се атакуват "лошите" съдии и да се пазят верните като кучета прокурори. По съществения въпрос е какви присъди се искат и се дават на убийците? И защо закона разрешава да се пускат след половин присъда? А колко убийци се разхождат не обезпокоени от Прокурата и МВР?
36
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте, пишете, защитавайте убиеца Джок, плюйте българите, защото няма да си получите жълтите стотинки!
35
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% истини каза Филчев! Костов отдавна трябва да търка наровете в затворите за пладнешката приватизация! Човекът разказа как се прескачат стъпала в кариерата на съдии и прокурори, за соросоидските стипендии на г-жа Куцкова и много още съдии и прокурори, получаващи без свян и срам парите от разни съмнителни организации!
34
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ИМА И ЧЕСТНИ СЪДИИ И ТЕ НЕ СА МАЛКО!!!НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОЦЕНТА НА ПОДКУПНИТЕ СЪДИИ И НА НЕКАДЪРНИТЕ СЪДИИ Е ОГРОМЕН СЪЩО!